In het archief van de Parochie van Handel zijn stukken bewaard over de wonderbaarlijke genezingen. In dit project maken we een index op deze stukken. Help je mee?

In het archief van de Parochie van Handel zijn stukken bewaard over de wonderbaarlijke genezingen, die toegeschreven worden aan een bezoek aan Onze Lieve Vrouw van Handel en/of aan het drinken van het water uit de bron bij de kapel. Er zijn verklaringen over de periode 1603-1932. In dit project maken we een index op deze stukken. We willen graag weten wie er op wonderbaarlijke wijze genezen zijn. Waar kwamen zij vandaan? Waarvan en waardoor zijn zij genezen?

De stukken zijn vooral handgeschreven brieven. Sommige handschriften zijn netjes en duidelijk te lezen, op andere teksten zal iets meer gepuzzeld moeten worden. Deze vergen wat meer ervaring met het lezen van handschriften of met oudere spelling en taalgebruik. In het project is het mogelijk om een deel van de informatie in te vullen of sommige stukken helemaal over te slaan en over te laten aan iemand anders. In de invoerinstructie lees je hoe je dat doet. Vind je de afbeelding te klein? je kunt het kader rechtsonder in de hoek verslepen om het beeld groter te maken.

In het jaar dat Handel het 800 jaar bestaan viert, maken we deze historische bronnen van Handel beter toeganeklijk.

Help je mee?

 

Aanmelden voor dit project

Statistieken

Helpdocumenten

Invoerinstructies
Oefenen

Deelnemers

A.C.J. Lange
Projectleider
De heer S.F. (Simon) Wetten
Controleur
Hans Pennings
Controleur
A.C.J. Lange
Controleur
9 deelnemers
Vrijwilligers