In dit project maken we een index op de inschrijvingsregister voor de Nationale Militie uit het archief van de gemeente Bakel en Milheeze over de periode 1815-1939.

In het archief van de de gemeente Bakel en Milheeze zijn de inschrijvingsregisters voor de Nationale Militie vanaf 1815 bewaard gebleven. In dit project maken we een index op deze stukken. We willen graag weten wie er in deze registers zijn opgenomen.

De meeste registers zijn vooral handgeschreven. Sommige handschriften zijn netjes en duidelijk te lezen, op andere teksten zal iets meer gepuzzeld moeten worden. Deze vergen wat meer ervaring met het lezen van handschriften of met oudere spelling en taalgebruik. In het project is het mogelijk om een deel van de informatie in te vullen of sommige stukken helemaal over te slaan en over te laten aan iemand anders. In de invoerinstructie lees je hoe je dat doet. Vind je de afbeelding te klein? je kunt het kader rechtsonder in de hoek verslepen om het beeld groter te maken (dit werkt het beste in GoogleChrome).

Help je mee? Lees de invoerinstructies voor meer informatie.

 

Aanmelden voor dit project

Statistieken

Oefenen

Deelnemers

A.C.J. Lange
Projectleider
De heer S.F. (Simon) Wetten
Controleur
A.C.J. Lange
Controleur
15 deelnemers
Vrijwilligers